Ajankohta

16.2.2021 17:00 – 16.2.2021 19:00

Paikka

Etäyhteydellä

Tapahtumaluokka

Muu tapahtuma
← Takaisin

#hyvinvointiaNYT!

 

Tervetuloa hyvinvointi-iltaan tänään 16.2.2021 klo 17 alkaen. Pääset seuraamaan striimiä tämän linkin avulla.

 

Opiskelijoiden hyvinvointi- ja jaksamishaasteita on ollut olemassa jo pitkään. Vuosi 2020 on ollut monelle kuin viimeinen niitti muutenkin raskaiden opiskelujen päälle. Mitkä rakenteet ja ilmiöt vaikuttavat siihen, että niin moni opiskelija uupuu? Mitä voimme tehdä yhdessä, jotta asia korjaantuisi? 

YKA haluaa yhteiskunta-alan edunvalvojana varmistaa, että opiskelijoilla on mahdollisuus keskittyä opiskeluun ilman paineita ja huolia. Haluamme purkaa niitä rakenteita, jotka aiheuttavat opiskelijoiden uupumisen. Muistutamme, että jaksamishaasteet eivät ole yksilön, vaan yhteiskunnan rakenteellisia ongelmia, joihin pitää myös puuttua rakenteellisella tasolla.

YKA järjestää hyvinvointi-illan, jossa keskustellaan jaksamisesta mielenkiintoisten asiantuntijoiden voimin. Tapahtuman alustaa Touko Niinimäki Suomen Ylioppilaskuntien Liitto SYL ry:stä. Illan huipentaa paneeli, jossa Eeva Kolttola Nyyti ry:stä, Eric Carver Helsingin yliopistosta, Saara Tenhovuori SYL ry:stä sekä opiskelija MInna Majaniemi keskustelevat teemasta ja miettivät ratkaisuja akuuttiin ongelmaan. Voit esittää oman kysymyksesi panelisteille tapahtuman aikana. Tilaisuuden juontaa Laura Wathén.

Tervetuloa pohtimaan opiskelijoiden jaksamiseen liittyviä haasteita yhdessä YKAn ja SYYn hyvinvointi-iltaan!

TIlaisuus on avoin. Ilmoittautuneille lähetetään linkki, jota kautta pääsee osallistumaat striimattavaan tilaisuuteen. Linkki julkaistaan myös täällä tapahtumasivulla ja tilaisuuden Facebook-sivulla.

Lisätietoja: YKAn yhteisösuunnittelija, Marjo-Rita Juntunen marjo-rita.juntunen@yhteiskunta-ala.fi


Puhujat

Eeva Kolttola, Nyyti ry.

“Olen Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2007 valmistunut sosiaalipsykologi. Olen työskennellyt erilaisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa korkeakouluissa, järjestöissä ja kuntasektorillaTällä hetkellä työskentelen opiskelijoiden mielenterveyttä edistävässä Nyyti ry:ssä Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa, jossa kehitetään keinoja ehkäistä toisen asteen opiskelijoiden opiskelu-uupumusta ja lisätä opiskeluintoa.” 

 

Minna Majaniemi, opiskelija, Helsingin yliopisto

"Olen talous- ja sosiaalihistorian maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta. Mielestäni kysymys opiskelijoiden hyvinvoinnista on yhteydessä tämän päivän suorituskeskeiseen kulttuuriin. Suorituskeskeisyyttä ilmenee opiskelijoiden keskuudessa monella eri tavalla, mutta ehkä näkyvimmin uupumisena ja mielenterveysongelmina. Hyvinvoinnin tulisi olla itseisarvo. Tämän toteutumista opiskelijoiden keskuudessa pyrin edistämään ylioppilaskunnan edaattorina."

 

Touko Niinimäki, SYL ry.

"Olen toinen Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n sosiaalipolitiikan asiantuntijoista. Omalle työpöydälleni kuuluvat yliopisto-opiskelijoiden terveyteen, hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat. Opiskelijoiden mielenterveys- ja jaksamisaiheet puhuttavat erityisen paljon raskaan koronavuoden jäljiltä. Ilo ja kunnia päästä keskustelemaan opiskelijoiden hyvinvoinnista YKAn tilaisuuteen 16.2.2021!"

 

Eric Carver, asiantuntija, Helsingin yliopisto

"Työskentelen Helsingin yliopiston opetuksen strategisissa palveluissa asiantuntijana. Vastaan yliopistosta valmistuneiden työllisyyden seurannasta ja uraseurantakyselyistä. Työtehtäviini kuulu myös koulutuksen laatuun ja opiskelijoiden ohjaukseen liittyviä asioita. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut siitä, miten koronaviruspandemian poikkeusolot muokkaavat koulutusta ja työelämää. Tärkein kysymys on tietysti se, miten haluamme itse näiden asioiden tulevaisuuteen vaikuttaa."

 

Saara Tenhovuori, SYL ry.

"Vastaan Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n hallituksessa sosiaalipolitiikasta, erityisesti terveyteen, hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä teemoista. Suoritan itse Itä-Suomen yliopistossa kirjallisuuden maisteriopintoja. Poikkeusolot ovat korostaneet opiskelijan jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyviä haasteita sekä huolta aiheen ympärillä. Viimeistään nyt tämän huomion on johdettava sekä jo olemassa olevien että uusien opiskelijoita tukevien rakenteiden ja toimintatapojen kehittämiseen."


Laura Wathén, tilaisuuden juontaja

"Opiskelen sosiologiaa maisterivaiheessa toinen jalka työelämässä. Opiskelijavaikuttajana niin tiedekuntatasolta ylioppilaskuntaan mielenterveysteemat ovat olleet minulle niitä tärkeimpiä, ja jatkan samaa nyt myös Nyyti ry:n hallituksessa. Toisinaan näkee väitteen siitä, että opiskelijoiden jaksamisesta tulee huolehtia, jotta he suoriutuvat työelämässä — mielestäni opiskelijoiden mielenterveyttä on tuettava jokaisella asteella, koska opiskeluaika on aivan yhtä arvokas elämänvaihe kuin mikä tahansa muukin.”


Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Lisätietoja YKAn koulutuksista ja valmennuksista: Heini Hult-Miekkavaara heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.