Ajankohta

25.11.2021 16:00 – 25.11.2021 18:00

Paikka

Striimi

Tapahtumaluokka

Muu tapahtuma
← Takaisin

Tervetuloa Yhteiskuntatieteilijäpäivään! Koronatilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään verkossa. Voit siis osallistua Yhteiskuntatieteilijäpäivään juuri sieltä käsin, mistä sinulle parhaiten sopii!

Tämänvuotisessa Yhteiskuntatieteilijäpäivässä tarkastellaan mielenkiintoista ja moninaista alaamme eri näkökulmista. Korona ei pysäyttänyt yhteiskunta-alaa, päinvastoin! Tervetuloa kuulemaan kiinnostavia ja innostavia puheenvuoroja siitä, mitä kaikkea alallamme on meneillään.

Eri sektoreita edustavien yhteiskuntaosaajien puheenvuoroissa kuulemme muun muassa siitä, miten voimme rakentaa inhimillisempää työelämää, millä tavalla työn muutos näkyy isossa kuvassa, miten mielenterveyttä tuetaan työpaikoilla ja miten antirasistiseen toimintaan kannustava kampanja muuttaa asenteitamme.

Yhteiskuntatieteilijäpäivän kruunaa Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijän julkistaminen. Kuka tai ketkä saavat tämän arvostetun kunniamaininnan?

Yhteiskuntatieteilijäpäivä on avoin kaikille. Vaikka et vielä olisikaan YKAn jäsen, olet lämpimästi tervetullut osallistumaan tapahtumaan! YKAn jäsen – vinkkaa maksuttomasta tapahtumasta myös kollegallesi!

Ilmoittaudu mukaan! Lähetämme kaikille ilmoittautuneille striimilinkin suoraan sähköpostiin viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä.

 

Ohjelma:

klo 16.00 Aloitussanat
klo 16.05 YKAn hallituksen puheenjohtaja Antton Rönnholmin tervehdys
klo 16.15 Reima Launonen: Kohti inhimillistä työelämää

Mitä inhimillisemmän työelämän saavuttaminen vaatii ja millä tavalla se muuttaisi työnteon arkea? Vaikka suomalainen työelämä on maailmanlaajuisessa vertailussa selkeästi edelläkävijöitä inhimillisyyden osalta, niin siitä silti löytyy kipupisteitä, joiden kehittäminen avaisi mahdollisuuden reilummalle työelämällä. Nämä kipupisteet liittyvät valtaan, turhan kontrolliin ja hierarkian sekä tasa-arvon puutteisiin. Tutkija, hankejohtaja ja valmentaja Reima Launonen esittää puheenvuorossaan demokratian vahvistamista keinona lisätä inhimillisyyttä ja mielekkyyttä työelämässä. Muutoksen kohti demokraattisempaa työelämää tulisi tapahtua sekä käytänteiden että rakenteiden tasolla. Meidän on uskallettava jälleen uneksia isosti paremmasta yhteiskunnasta ja työelämästä. 

klo 16.45 Ajankohtaista yhteiskunta-alalta:

  • Joonas Tuhkuri, tutkija, MIT: Mitä työn tulevaisuudesta pitäisi ajatella?
    Miten teknologia vaikuttaa työhön? Miksi työ ei lopu? Miksi työ saattaa sittenkin loppua? Mitä on lähitulevaisuuden työ? Joonas Tuhkuri käsittelee työn muutoksen isoa kuvaa lähtien liikkeelle uusimmasta tutkimustiedosta. Vaikka lopullisia vastauksia ja ennusteita on tutkimustiedon perusteella vaikea antaa, kuulemme ajattelutapoja, joiden avulla aihetta on helpompi lähestyä.
  • Kaisa Mikkola, tuotepäällikkö, Työterveyslaitos: Terveempiä työpaikkoja Mielenterveyden tuen työkaluilla
    Mielenterveyden tuen työkalupakki tarjoaa tutkimustietoon perustuvia työkaluja ennakoivaan mielenterveyden tukemiseen työyhteisössä. Työkalujen avulla voi kehittää organisaatiota, työolosuhteita ja työn tekemisen tapoja mielen hyvinvointia tukeviksi. Tavoitteena on muuttaa mielenterveyden tuki työpaikoilla jo syntyneiden ongelmien ratkomisesta toiminnaksi, joka painottaa työkykyongelmien ennaltaehkäisyä. 
  • Nitin Sood, hankepäällikkö, oikeusministeriö: Antirasismi osana yhdenvertaisuuden edistämistä – Olen antirasisti -kampanja
    Oikeusministeriö ja yhdenvertaisuusvaltuutettu lanseerasivat alkusyksystä Olen antirasisti -kampanjan, jonka tavoitteena on aktivoida ihmisiä ja organisaatioita tekemään tietoisia toimenpiteitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Nitin Sood avaa puheenvuorossaan antirasismin käsitettä. Mitä oikeastaan antirasismi tarkoittaa ja miten se toimii työkaluna etniseen tai uskonnolliseen vähemmistöön kuuluvien ihmisoikeuksien turvaamisessa?

klo 17.30 Vuoden yhteiskuntatieteilijän julkistus ja puheenvuoro
klo 18.00 Tapahtuma päättyy

 

Ilmoittaudu kaikille avoimeen ja maksuttomaan yhteiskunta-alan mielenkiintoiseen tapahtumaan! #Yhteiskuntatieteilijäpäivä2021

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.