Ajankohta

16.9.2021 17:00 – 8.12.2021 20:00

Tapahtumaluokka

Koulutus tai valmennus
← Takaisin

Tästä on kyse

YKAn ja TEKin Maailmanparannusforum on valmennus, jonka avulla saat ja kehität työkaluja aikamme kinkkisten ongelmien ratkomiseen niin työssä kuin omassa elämässäsi. Inspiroivat keynote-puhujat, ryhmä-harjoitukset ja valmennuskertojen väliset itsenäiset reflektointitehtävät takaavat mahdollisuuden sukeltaa itseen ja ympäröivään yhteiskuntaan uusilla tavoilla.

Maailmanparannusforum on lämminhenkinen ja inklusiivinen tapa jäsentää omaa itseä ja ympäröivää maailmaa sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Ajatusten avoin jakaminen ja yhteisen turvallisen tilan luominen ovat valmennuksen keskiössä.

Parhaimmillaan valmennus tarjoaa mahdollisuuden löytää elinikäinen vertaisverkosto aikamme haasteiden pohdintaan. Tämän toisen kerran järjestettävän ohjelman jälkeen koossa on jo alumniyhteisö, jolle on suunniteltu tapaaminen keväälle 2022.


Forumin sisältö

Maailmanparannusforum koostuu neljästä valmennuskerrasta. Jokaisen valmennuskerran teemaan johdattelee asiantuntijaluento, ja teemoja työstetään ryhmätyöskentelynä pienryhmissä. Valmennusten väleillä osallistujat reflektoivat oppimaansa. 

 

Aikataulu

  • Haku Maailmanparannusforumiin: 9. - 24.8.2021
  • Valmennuskerta 1, Arvot ja etiikka, Keynote TT Jenni Spännäri: 16.9. klo 17 - 20
  • Valmennuskerta 2, Yhteinen ympäristö, Keynote FT Panu Pihkala: 14.10. klo 17 - 20
  • Valmennuskerta 3, Digitalisaation politiikka, Keynote FT, VTM Matti Nelimarkka: 9.11. klo 17 - 20
  • Valmennuskerta 4: 8.12. klo 17 - 20

Haku Maailmanparannusforumiin on päättynyt. Kiitos mielenkiinnosta!


 

Valmennuksen puhujat

 

Matti Nelimarkka


Matti Nelimarkka tutkii teknologian ja politiikan monimutkaista suhdetta. Hänen uusimmat kirjoituksensa ovat pohtineet miltä politiikka tuntuisi ja näyttäisi digitaalisessa ympäristöissä - päivisin hän pohtii miltä näyttäisi vasemmistolainen Facebook tai oikeistolainen Kelan verkkoasiointi. Kysymys poliittisen ideologian vaikutuksesta teknologiasuunnitteluun haastaa teknologian neutraaliuden, mutta vielä tärkeämpänä kysyy kuinka varmistamme demokraattisuuden ja edustavuuden toteutumisen digitaalisissa ympäristöissä.

Matti Nelimarkka on yhteiskuntatietelijä ja tietojenkäsittelytietelijä. Hän johtaa Helsinki Social Computing -tutkimusryhmää Helsingin yliopistolla ja on vieraileva tutkija Aallolla sekä Futuricellä. Olet saattanut aiemmin tutustua hänen työhönsä sosiaalisen median poliittisen viestinnän tutkimuksen parissa

 

Panu Pihkala 

Panu Pihkala on Suomen johtava ympäristöahdistus-tutkija ja kirjailija. Pihkalan teos Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (Kirjapaja, lokakuu 2017) oli ensimmäinen suomenkielinen teos ympäristöahdistuksen ilmiöstä. Vuodesta 2010 alkaen Pihkala on toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa. Pihkala on ohjannut monenlaisia vuorovaikutteisia työpajoja ja on kysytty puhuja erilaisissa tapahtumissa.

Pihkalan toinen kirja Mieli maassa? Ympäristötunteet ilmestyi vuonna 2019 Kirjapajan kustantamana. Hän on tuottanut myös konkreettisia työkaluja ympäristötunteiden käsittelyyn. Pihkala on palkittu työstään muun muassa ympäristöahdistuksen julkisen käsittelyn puolesta.

 

Jenni Spännäri

Jenni Spännäri on teologian tohtori, joka työskentelee tutkijana Itä-Suomen yliopistossa ja Åbo Akademissa, sekä tutkimusjohtajana ja kouluttajana CoHumans Oy:ssa. Hän on tutkinut muun muassa viisautta ja elämänkokemusta, myötätuntoa työelämässä, innovatiivisuutta sekä elämän merkityksellisyyttä useissa tutkimusprojekteissa. Spännäri on myös Viisaus – käyttäjän opas ja Myötätunnon mullistava voima -kirjojen, sekä lukuisten tiedejulkaisujen kirjoittaja. 

 


Valmennuksen fasilitaattori ja asiantuntijat

Sofi Perikangas 

Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta.

Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista.

 

Jussi-Pekka Teini, DI, kestävän teknologiayhteiskunnan asiantuntija, TEK

TEKin kestävän teknologiayhteiskunnan asiantuntija Jussi-Pekka Teini alustaa työmarkkinoiden trendeistä maailmanparannuksen kontekstissa.

Heini Hult-Miekkavaara, VTM, osaamispalveluiden asiantuntija, uravalmentaja, YKA

YKAn osaamispalveluiden asiantuntija, uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara alustaa siitä, voiko omilla urapäätöksillä luoda hyvinvointia ja edistää kestävyystavoitteita


Maailmanparannusforumin valintaperusteet:
•    Mukaan mahtuu 50 ykalaista ja 50 tekkiläistä osallistujaa
•    Hakuaika Maailmanparannusforumiin on 9. - 24.8.
•    Mikäli osallistujia ilmoittautuu yli 50, osallistujat arvotaan hakijoiden joukosta

 


Lue lisää edellisestä Maailmanparannusforumista: uralehti.fi/ilmiot/maailmanparannusforum-osallistujan-silmin

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.